Het Europese mobiliteitsplatform Bolt is vandaag aanwezig in meer dan 100 Europese steden en wil dat tegen het einde van de zomer uitbreiden met 50 extra steden. Brussel is daar één van. Daarom lanceert Bolt in één klap een indrukwekkende vloot van 1.100 elektrische deelsteps in de 19 gemeenten van het Brussels Gewest.

Dit past ook perfect in de duurzame ambities van de hoofdstad, aangezien Bolt werkt met de meest milieuvriendelijke steps op de markt, die worden opgeladen met 100% groene energie en opgetrokken zijn uit 100% recycleerbare materialen. Naast de groenste is het ook de goedkoopste aanbieder op de markt: 1 cent per minuut (zonder ontgrendelkosten).

De Belgische markt heeft een groot potentieel. We willen onze deelstepdiensten de komende maanden snel uitbouwen in andere Belgische steden

Met Brussel stoppen de Belgische ambities van Bolt echter niet. “Brussel is de hoofdstad van Europa”, aldus Welmoed Neijmeijer, Head of Policy Benelux. “Voor ons is dit dus een belangrijke stap die we nu zetten. We willen onze deelstepdiensten de komende maanden snel uitbouwen in andere Belgische steden. De Belgische markt heeft een groot potentieel en we zijn blij dat we meteen ook een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de mobiliteit.”