Ex-hockeyer en voormalig Red Lion Maximilien Peeters start samen met (sport)advocaten Herman Bogaerts en Guy San Bartolomé, ervaren marketeer Alexandre Hauben en oud-tennisser en asset manager Frank Sickman een marketing- en carrièreadviesbureau voor topsporters. The Agency behartigt alle contractuele en financiële belangen van topsporters en helpt hen bij het uitbouwen van hun persoonlijke merk via reclamecampagnes en sponsordeals.

Door aanstormend talent en topsporters op vlak van alle legale, financiële en administratieve rompslomp te ontzorgen en hen te helpen hun imago uit te bouwen met strategisch marketing- en carrière-advies, hoeven atleten zich enkel te focussen op hun sportieve carrière. De founders van de Brusselse start-up spreken de ambitie uit om als managementbureau uit te groeien tot een Europese Roc Nation, de talentenfabriek van de Amerikaanse rapper Jay Z.

Samenwerkingen met entertainmentsector

Verscheidene topsporters hebben intussen al getekend bij The Agency, dat zich in de eerste fase toelegt op atleten uit het voetbal, hockey, tennis, golfen en basketbal. Het gaat onder meer over ex-Rode Duivel Kevin Mirallas, Red Lion Gauthier Boccard en hockey-beloften Maxime Van Oost en Tommy Willems. Twee andere Red Lions, Tom Boon en Vincent Vanasch, behoren ook tot de atletenportefeuille dankzij een samenwerkingscontract met Verhulst & Friends, de nieuwe eventpartner van The Agency.

“Momenteel lopen er nog gesprekken met andere bekende voetballers, hockeyers en hun makelaars, maar ook vanuit bijvoorbeeld de golf- en de autosport worden we momenteel benaderd voor samenwerkingen”, zegt co-founder en ex-hockeyspeler Maximilien Peeters. “Via de sportwereld worden we nu ook al gecontacteerd vanuit de entertainmentsector om ook voor andere bekende Belgen een aantal zaken te gaan behartigen. Onze focus was initieel de Europese atleten, maar ik sluit niet uit dat we op onze eigen schaal uiteindelijk de omgekeerde weg van het Amerikaanse Roc Nation zullen bewandelen. Zij startten ooit met de begeleiding van entertainmentsterren, maar hebben nu ook topsporters zoals onze Rode Duivels Romelu Lukaku, Axel Witsel en Kevin Debruyne onder contract.”