Het Franse private equitybedrijf Ardian, met 112 miljard dollar in portefeuille één van de grootste spelers ter wereld, heeft zopas een deelname in het kapitaal van Brusselse managementconsultancybedrijf Nova Reperta getekend. Het is voor Adrian, dat opereert vanuit Parijs, meteen de eerste investering in ons land. Om welk bedrag het precies gaat, is niet geweten.

“Na meerdere investeringen in Italië en Spanje en groei in nieuwe gebieden zoals Duitsland en Zwitserland zijn we blij om onze eerste deal in België te sluiten”, aldus Romain Chiudini, Managing Director van Ardian. “Deze investering bevestigt onze positie als een toonaangevende Europese strategische groeipartner.”

Nova Reperta, dat recent nog het nieuws haalde door Omar Mohout (ex-Sirris) als nieuwe partner en Head of Digital aan boord te halen, werd opgericht in 2011 en heeft zijn hoofdkantoor in Brussel. In 2018 breidde het bedrijf haar activiteiten uit met de oprichting van een filiaal in Amsterdam.

Het team van Nova Reperta telt intussen meer dan 50 mensen en adviseert klanten als SD Worx, Toyota Motor Europe, Le Pain Quotidien, Carglass, Dela, Raet (nu deel van Visma) en Lecot. Vorig jaar realiseerde Nova Reperta zo’n 15 miljoen euro omzet.

Met de financiële steun van Ardian Growth zal het Brusselse managementconsultancybedrijf zijn dienstenportfolio en organische groei sneller kunnen ontwikkelen en strategische overnames in Europa kunnen realiseren. Het zal Nova Reperta ook toelaten haar digitale competenties te versterken om zo de complexe en evoluerende noden van grote bedrijven in bijvoorbeeld verzekeringen, energie en mobiliteit te beantwoorden.