De nieuwe game Strides werd specifiek ontwikkeld voor bedrijfsteams. Meteen na afloop van het spel geeft een real time data-analyse in de cloud een helder en wetenschappelijk onderbouwd beeld van hoe het team samenwerkt en waar de verbeterpunten zitten. Ideaal voor HR-afdelingen die voor de uitdaging staan om hybride werken tot een succes te maken. Momenteel kan Strides alleen in Antwerpen worden gespeeld, maar andere steden én een online versie staan op de planning.

“Strides is een teambuildingactiviteit maar tegelijkertijd veel meer dan dat”, zegt Mark Van Achter, economieprofessor en één van de initiatiefnemers. “Je moet samen een aantal opdrachten uitvoeren, waarbij alle beslissingen en gedragingen real time in de cloud worden geanalyseerd. Hoe zit het met de nieuwsgierigheid? Hoe productief is het team? En hoe goed scoort het in vergelijking met teams met een gelijkaardig gedrag?

Nadat de resultaten zijn overlopen, kunnen de deelnemers met behulp van extra levels uitproberen of ze de lessen meteen in de praktijk kunnen brengen. Via coachingsessies kan het team ook verder werken op de teamdynamiek. “We zien dit spel als een conversation starter om het team nog beter te laten functioneren”, besluit mede-oprichter en teamcoach Natalie Van der Voort.