Camille Depuydt, sinds november 2018 aan het hoofd van Coolblue België, maakt een opmerkelijke carrièreswitch door te kiezen voor een eigen ondernemersavontuur: ze neemt het in 1987 opgerichte Pajottenlander over, een vooraanstaand producent van biologische fruit- en groentesappen.

Dit familiebedrijf zet heel sterk in op lokale productie en zero waste en lanceerde in 2020 zelfs de eerste haverdrank in een milieuvriendelijke statiegeldfles, wat een Europese primeur was. Mede door die duurzame focus voelde Camille Depuydt zich aangetrokken tot Pajottenlander.

Ik heb in elk geval zin om ook zelf de handen vuil te maken

“Pajottenlander is misschien een kleiner bedrijf maar alles valt er samen”, vertelt ze daarover. “Mijn passie voor gezonde en biologische voeding, een sterk merk met lokale verankering en de mogelijkheid om een bedrijf verder uit te bouwen. “Ik heb in elk geval zin om ook zelf de handen vuil te maken.”

De nieuwe eigenaar zal vooral focussen op het versterken van de lokale productie, het verstevigen van de marktpositie en het opwaarderen van de reststromen. Wie Camille Depuydt, die op 14 mei afscheid haar laatste dag voor Coolblue werkte, zal vervangen als General Manager België is vooralsnog niet bekend.