Yasmine Mili en Katrien De Clerck, oprichters van MŌRO Essentials

Het nieuwe Gentse beautymerk MŌRO Essentials, opgericht door Yasmine Mili en Katrien De Clerck, pakt meteen uit met een fraaie primeur: de ondernemers lanceren namelijk de eerste schoonheidsproducten op poederbasis in ons land. Door die poeders te vermengen met water in een glazen, herbruikbare fles, maken consumenten hun eigen handzeep of douchegel.

De verpakkingen worden gemaakt van landbouwafval en zijn 100 procent composteerbaar. De glazen fles, waarvan 50 procent gerecycleerd glas, wordt dan weer vervaardigd door een kleine Portugese fabrikant. De poeders zelf werden gerealiseerd in samenwerking met een laboratorium dat gespecialiseerd is in natuurlijke cosmetica, en het start-up zelf werd begeleid door accelerator Start it @KBC.

Net als wij zoeken almaar meer consumenten manieren om hun levensstijl in positieve zin aan te passen aan onze planeet

“We waren vaak teleurgesteld in onze zoektocht naar duurzame alternatieven in de badkamer, en hadden altijd het gevoel te moeten inleveren op gebruiksgemak”, aldus het ondernemersduo. “Net als wij zoeken almaar meer consumenten manieren om hun levensstijl in positieve zin aan te passen aan onze planeet. We willen echter ook transparant en eerlijk zijn over onze aanpak. Zo komt onze roestvrij stalen dispenser voorlopig uit China, omdat we nog geen alternatief gevonden hebben.”