Voormalig Gents student-ondernemer (en intussen industrieel ingenieur) Tibbe Verschaffel opent op 8 december in Gent de pop-up WONDR Care, dat focust op plasticvrije en ecologische douche- en verzorgingsproducten die qua comfort niet moeten onderdoen voor de meer schadelijke alternatieven. Duurzaam ondernemen zit Verschaffel duidelijk in het bloed, want eerder pakte hij - via zijn onderneming Planet B - ook al uit met zero waste bamboefietsen en bamboerietjes.

“De waslijst aan schadelijke ingrediënten in traditionele verzorgingsproducten deed ons altijd even slikken”, aldus de jonge ondernemer. “Dan zwijgen we nog van de enorme plastic afvalberg en het inefficiënte transport. Samen met experts en enkele universitaire wetenschappers namen we daarom de gangbare cosmetica grondig onder de loep en ontwikkelden een reeks formules waar we ons wél goed bij voelden. Deze gingen we vervolgens grondig testen en een jaar later was het WONDR geschied!”

De pop-up is tot 2 januari te vinden op de Gentse Nederkouter. Tijdens die periode zal WONDR Care ook, afhankelijk van de verkoop, producten schenken aan goede doelen.