Bizzcontrol-founders Lode Cools, Nicholas De Nil en Wim Hoornaert

Fintech bedrijf Bizzcontrol heeft grote ambities: accountancy sexy maken. En dat via software die accountants toelaat complexe boekhoudcijfers begrijpelijk en visueel voor te stellen in ondernemerstaal. Met dat doel voor ogen heeft de snelgroeiende Gentse start-up in een kapitaalronde nu 1 miljoen euro opgehaald bij PMV, Belfius en verschillende privé-investeerders. Met dat groeigeld wil Bizzcontrol, dat in 2020 werd opgericht door burgerlijk ingenieurs Nicholas De Nil, Lode Cools en Wim Hoornaert, in de eerste plaats de juiste mensen aanwerven om die groei en ontwikkeling in goede banen te (helpen) leiden.

Ondernemers zijn de laatste jaren veeleisender geworden naar hun accountant toe”, zegt CEO en medeoprichter Nicholas De Nil. “Accountants die hun klanten nog adviseren op basis van een standaard resultatenrekening of balans, halen niet alle waarde uit de data waarover ze beschikken. Onze business intelligence brengt die data tot leven, waardoor de boekhouding zowel voor de ondernemer als voor de accountant interessanter én aantrekkelijker wordt.”

Bizzcontrol is ook in gesprek met hogescholen in Gent en Antwerpen om het platform vanaf volgend jaar op te nemen in het opleidingsprogramma. “Een bewijs van de duidelijke evolutie dat boekhouders méér willen doen dan alleen cijfers inboeken”, geeft Wim Hoornaert, Business Development manager bij Bizzcontrol, nog mee. “Het persoonlijke contact en business gerelateerd advies dat kan gegeven worden, geeft aan het beroep de extra dimensie waar veel studenten naar uitkijken.”