Het EK voetbal is volop aan de gang, maar weinigen staan wellicht stil bij de gigantische technische en audiovisuele machine die daar achter zit. Tijd om daar verandering in te brengen, zeker gezien die machine ook een Belgisch tintje heeft: de Gentse start-up CHEQROOM ontzorgt namelijk grote spelers als Play Sports, VTM, Fox sports en CNN bij het beheren van hun filmapparatuur, door software met QR-codes te voorzien die duidelijk maken wie welk materiaal gereserveerd heeft: camera’s, tripods, kabels,…

“Die moeten allemaal op de juiste locatie klaarliggen en door de juiste mensen gebruikt worden”, aldus founder & CEO Vincent Theeten. “Dat is al een uitdaging bij een gewone studio-opname, laat staan bij een productie als het EK waarbij de filmlocaties over heel Europa verspreid zijn.”

Op het afgelopen WK, waar de Rode Duivels knap derde werden, was CHEQROOM voor het eerst van de partij. “Op een koffiemachine na ging er voor het eerst op dergelijk tornooi voor het eerst helemaal niets verloren. En grappig maar waar: die koffiezet was het enige item dat niet voorzien was van een CHEQROOM QR-code en dus niet in onze software opgevolgd werd”, lacht Theeten.

Nu maar hopen dat er wel zo’n QR-code op de beker staat, zodat we die zeker niet vergeten mee te nemen naar België!