Van 19 tot 29 november vinden de Gentse Startersdagen plaats, waarbij (aspirerende) ondernemers via twintig inspiratiesessies en events ondergedompeld worden in boekhouden, financiële plannen, businessplannen, pop-ups, subsidies, financieringsplannen en wat nog meer bij ondernemen komt kijken. Het uitgangspunt: een goed voorbereide ondernemer is een sterkere ondernemer. Ook specifieke doelgroepen als 50-plussers en nieuwkomers krijgen trouwens de nodige ruimte.

Met de Gentse Startersdagen willen we een nóg duurzamer en toekomstbestendiger klimaat creëren voor Gentse ondernemers

“Het ondernemersvertrouwen staat heel hoog, zeker in Gent”, vertelt de Gentse schepen van Economie Sofie Bracke. “Zo zijn er in onze stad in 2021 al 15% meer startende ondernemers dan in 2020 en zelfs 5% meer dan in recordjaar 2019.”

We zijn bovendien ook de start-up hoofdstad van België, een rol die we de komende jaren nog concreter invullen door in te zetten op het aantrekken en ondersteunen van specifieke sectoren en het actief zoeken naar investeerders. Met de Gentse Startersdagen willen we een nóg duurzamer en toekomstbestendiger klimaat creëren voor Gentse ondernemers”, aldus Bracke.