(vlnr) Kris Riemslagh, Karel Vinckier, Johan Vinckier en Alex Vinckier

hsbcad, de in Gent gevestigde wereldleider in ontwerp-, fabricage- en assemblage-oplossingen voor de offsite bouwindustrie, heeft drie miljoen euro opgehaald in een kapitaalronde. Dat geld zal gebruik worden om de activiteiten uit te breiden en verder te internationaliseren. Verder wil hsbcad zijn innovatieve platform om de bouwsector efficiënter en klimaatneutraal te maken, optimaliseren. De investeringsronde werd gesteund door huidige aandeelhouders, een brede groep hsbcad-medewerkers, PMV, Peter Hinssen, Nele Van Damme en Koenraad Belsack (co-CEO’s van Upgrade Estate) en investeerders die focussen op groeibedrijven.

De bouwsector zal de volgende jaren door een ware transformatie gaan. Niet alleen een digitale transformatie die noodzakelijk is, maar ook een ecologische transformatie

De combinatie van hout en offsite bouwen is één van de snelst groeiende segmenten van de bouwindustrie. Dat komt mede omdat houtbouw het meest milieuvriendelijke segment van de bouwindustrie is. “De bouwsector zal de volgende jaren door een ware transformatie gaan”, motiveert Peter Hinssen zijn investering. “Niet alleen een digitale transformatie die noodzakelijk is, maar ook een ecologische transformatie. De focus en expertise van hsbcad vormt de ultieme combinatie om daar de vruchten van te plukken.”