GSK en imec slaan de handen in elkaar

Van een prestigieus partnership gesproken: GSK, het wereldwijd toonaangevende farmaceutisch en gezondheidsbedrijf, slaat de handen in elkaar met imec, ‘s werelds grootste onafhankelijke onderzoekscentrum in nano-elektronica en digitale technologie. Samen willen ze innovatieve oplossingen ontwikkelen voor de farmaceutische sector. Zo zullen ze onder meer samen onderzoeken hoe nanotechnologie de ontwikkeling en productie van nieuwe vaccins kan versnellen.

“GSK is verheugd samen te werken met een belangrijk onderzoekscentrum binnen het sterke biotech-ecosysteem in België”, aldus Jamila Louahed, vicepresident R&D bij GSK Vaccines. “Door onze expertise in bio-farma samen te brengen met hun nanotechnologie-expertise kunnen we grote impact hebben op de ontwikkeling van nieuwe vaccins.”

“Door de voordelen van chiptechnologie in te zetten in biofarma kunnen we op termijn sterk gepersonaliseerde zorg mogelijk maken, met behandelingen op maat van iedere individuele patiënt”, vult Liesbet Lagae, wetenschappelijk directeur Life Sciences bij imec, aan. “We kijken uit naar verdere synergieën tussen nano-elektronica en farma.”