Korys, het investeringsvehikel van de familie Colruyt, heeft een belang genomen in het Nederlandse Santos Bikes, dat duurzame en technisch hoogwaardige fietsen ontwikkelt. Korys neemt de aandelen over van durfkapitaalfonds Think2Act, dat na vier jaar andere investeringsoorden opzoekt. Leuk weetje: Santos Bikes is onder meer de leverancier van de patrouillefietsen van de Gentse flikken.

“De pandemie heeft het belang van duurzame mobiliteit en een gezonde levensstijl alleen maar duidelijker gemaakt”, aldus Thomas De Kempeneer, investment director bij Korys. “Santos krijgt nu toegang tot de kennis en expertise van ons uitgebreide netwerk. We kijken er naar uit om samen met het Santos-management werk te maken van verdere ontwikkeling en groei binnen de organisatie.”

“We merken dat de vraag vanuit het buitenland steeds meer toeneemt en zien heel veel groeipotentieel”, vult Santos-oprichter Robbert Rutgrink aan. “Geografische expansie en de verdere uitbreiding van ons aanbod zullen met de komst van Korys alle aandacht krijgen.”