Direct-CEO Koen Lepez en Easi-CEO Thomas Van Eeckhout

De Leuvense cloud-, security- en softwareleverancier Easi presteert zijn grootste overname tot nog toe met de acquisitie van Direct, een managed services speler die een omzet van 3,7 miljoen euro draait en 25 mensen in dienst heeft. Hiermee kan Easi zijn cloudaanbod gevoelig uitbreiden – vooral dan wat betreft Microsoft Azure – en zijn expertise op vlak van managed services uitdiepen.

Op termijn is het de bedoeling om de werking van Direct binnen de organisatie van Easi op te nemen”, aldus Thomas Van Eeckhout, CEO van Easi, “maar zeker de eerste twee jaar zet het team zelf het bestuur van Direct verder. Het is onze bedoeling dat zij hun groeitraject kunnen voortzetten zonder enige inmenging van onze kant.”

Ook Koen Lepez, CEO van Direct, is tevreden met de deal. “Deze overname betekent een grote stap vooruit voor onze klanten. Niet alleen worden we onderdeel van een meer solide structuur, we krijgen naast onze eigen specialisaties ook toegang tot bijkomende expertise, vooral dan op het vlak van security. Dat we de kans krijgen om te blijven groeien en uit te breiden met behoud van onze autonomie toont het niveau van vertrouwen aan dat er tussen onze bedrijven bestaat.”