Vlaams minister-president Jan Jambon heeft in München het nieuwe Science & Technology Office van FIT geopend, dat zal focussen op digital en health tech en de duurzame samenwerking tussen Vlaanderen en Duitsland verder moet versterken via handel en innovatie.
“Om door te stoten tot de top-5 van Europese innovatieve regio’s is vermarkting van technologie een cruciale schakel”, benadrukt minister-president Jan Jambon. “Logisch dat we in Duitsland – de eerste exportmarkt voor Vlaanderen – dit kantoor openen.”

Om door te stoten tot de top-5 van Europese innovatieve regio’s is vermarkting van technologie een cruciale schakel

“Het ecosysteem rond München is een groeiende hotspot voor digital tech, met een sterke start-upcommunity”, vult technologie-attaché Pieter De Maeght aan. “Hier liggen veel opportuniteiten voor economische en technologische partnerschappen met Vlaamse spelers.”

Ook inzake Health Tech biedt de regio tal van opportuniteiten voor Vlaanderen. Jambon: “Onze regio is wereldvermaard om zijn ecosysteem voor lifesciences en biotech. Dankzij dit Science & Technology Office kunnen we nog efficiënter connecteren met de belangrijkste spelers en innovatiecentra ter plaatse.”