Seety, een jonge Belgische start-up die oplossingen ontwikkelt rond digitaal parkeren, maakt het autogebruikers voortaan mogelijk om met (zeven verschillende) cryptomunten te betalen – zij het voorlopig alleen in Antwerpen en Brussel.

Seety is er namelijk rotsvast van overtuigd dat cryptomunten op (korte) termijn ook voor dagelijkse betalingen zullen gebruikt worden. Zoals dus parkeren in de stad. Voor de geïnteresseerden: het gaat om , ethereum, bitcoin cash, litecoin, dai, dogecoin, USD coin en bitcoin. Dus ook Elon Musk zal zijn Tesla Roadster probleemloos kwijt kunnen in de stad (tenminste vanaf de lancering in 2023).

Hoe het systeem precies werkt? Mensen met cryptomunten kunnen via de app van Seety, die intussen zo’n 355.000 actieve gebruikers heeft, credits kopen en daarmee voor hun parkeerplaats betalen. Het jonge Brusselse bedrijf lanceert de optie voorlopig in twee Belgische steden, maar is met zijn andere oplossingen al in ruim honderd Nederlandse steden alsook in Frankrijk aanwezig. Seety hoopt tegen 2022 op een omzet van 400.000 euro en wil volgend jaar ook 2 miljoen euro aan groeikapitaal ophalen.