(Photo by Marco Mertens)

Sweepatic, het cloudgebaseerde securityplatform waarmee organisaties hun activiteiten 24 op 7 kunnen monitoren, heeft in een nieuwe investeringsronde 2,8 miljoen euro opgehaald. Investeerders van dienst waren het Nederlandse Dutch Security Techfund, het Duitse eCAPITAL en het Belgische PMV. Met het kapitaal wil de Leuvense scale-up zijn positie als Europees marktleider op het gebied van External Attack Surface Management nog versterken en zijn internationale groei verderzetten.

“We kijken ernaar uit om met behulp van de kennis en ervaring van de investeerders te groeien als Emerging Technology Vendor”, aldus Sweepatic-oprichter en CEO Stijn Vande Casteele. “Met de nieuwe investering zal Sweepatic haar go-to-market strategie en productinnovatie verder kunnen versterken en duurzame relaties opbouwen met klanten en partners.”

“Digitale complexiteit is de afgelopen jaren sterk toegenomen, terwijl cyberbeveiliging vaak achterblijft”, vult Roald Borré, Group Manager Venture Capital bij PMV, aan. “Daarom geloven wij in het potentieel van Sweepatic, de eerste speler met een geautomatiseerde oplossing voor het in kaart brengen, monitoren en beheren van Attack Surfaces in Europa.”