Katleen Verleysen, CEO van miDiagnostics

miDiagnostics, ontstaan uit een samenwerking tussen het wereldvermaarde Leuvens onderzoekscentrum imec en de prestigieuze Amerikaanse universiteit Johns Hopkins, werkt aan de ontwikkeling van snelle en hoogkwalitatieve diagnostische PCR-testen die overal kunnen worden ingezet. Het pilootproject wordt uitgerold in Brussels Airport, waar passagiers met behulp van een blaastoestel zullen worden getest met het oog op het optimaliseren van de huidige workflow. Doel is om binnen de vijftien minuten een infectie vast te stellen (in plaats van binnen drie uur bij een standaard PCR-test).

“Onze ultrasnelle PCR test heeft een gelijkaardige performantie als die van een klassieke PCR die typisch in een centraal labo uitgevoerd wordt en waarbij het eventjes wachten is op een testresultaat”, aldus Katleen Verleysen, CEO van miDiagnostics. “Door snelle en accurate PCR aan te bieden, zullen we een grote bijdrage kunnen leveren aan de vereenvoudiging van het testprotocol voor reizen, evenementen, enzovoort.”

In other news heeft myDiagnostics 12 miljoen euro extra financiering opgehaald bij een consortium van nieuwe investeerders onder leiding van Smile Invest, het investeringsfonds rond Urbain Vandeurzen. Die laatste is voorzitter van de Raad van Bestuur en was al aandeelhouder van MiDiagnostics via zijn familiale investeringsholding VMF Invest. Hiermee wordt de kapitaalronde, met een eerste closing van 38 miljoen euro bij de bestaande investeerders (Marc Coucke, Michel Akkermans en dus ook Urbain Vandeurzen) afgesloten op een totale kapitaalinjectie van 50 miljoen euro.