Salesforce BeLux, koploper in cloudgebaseerde CRM-software, heeft Lien Ceulemans aangesteld als nieuwe Country Leader. In die hoedanigheid wordt ze verantwoordelijk voor alle bedrijfsactiviteiten en voor de groei van Salesforce in België en Luxemburg. Ze neemt de fakkel over Max Swerdlow die na ongeveer twee jaar een andere functie binnen het bedrijf zal invullen.

De 38-jarige Ceulemans wordt weggeplukt bij Google, waar ze de afgelopen acht maanden vanuit Londen een chief of staff-positie invulde. Daarvoor bekleedde ze verschillende managementrollen in privacy bij Salesforce en gaf ze er het toonaangevende privacyprogramma mee vorm. Haar uitgebreide ervaring op dit terrein en in het leiden en ontwikkelen van een groot team van wereldwijde experts komt goed van pas in haar nieuwe rol en ambitie om Salesforce BeLux naar een hoger niveau te tillen.

“De wereld is door COVID-19 helemaal veranderd en digitale transformatie zal voor bedrijven alleen maar belangrijker worden”, zegt Lien Ceulemans over haar nieuwe functie. “Voor Salesforce is dit een unieke kans om een relevante rol te spelen door bedrijven sneller te laten schakelen op veranderende omstandigheden en met een goede customer service dichter bij hun klanten te brengen. Ik kijk ernaar uit om aan die belofte te mogen bijdragen.”

Diversiteit en gelijkheid

Tijdens haar eerste passage bij Salesforce heeft Ceulemans diverse awards voor haar bijdrage aan de business en haar leiderschap ontvangen. Daarnaast is zij zeer betrokken bij het Salesforce vrouwennetwerk en zet ze zich in voor thema’s als diversiteit en gelijkheid. “Het is geweldig om de Belgische organisatie te mogen aanvoeren. Salesforce heeft me veel kansen gegeven en ik hecht veel waarde aan de bedrijfscultuur en de manier waarop mensen hier ruimte krijgen om doelen te bereiken”, zegt ze daarover.

Ceulemans behaalde ook een Master aan Stanford University nabij Silicon Valley. Voor ze in 2012 bij Salesforce begon, werkte ze als technologie- en privacy-advocaat bij gerenommeerde advocatenkantoren.