Bullswap, een online verhuurplatform voor bouwmachines, heeft na een eerdere investeringsronde van 750.000 euro een nieuwe kapitaalsverhoging door van 1,4 miljoen euro succesvol afgerond. Hierbij herbevestigen de huidige investeerders waaronder Lode Fastré (oprichter van Farmaline) hun vertrouwen in de Genkse start-up die in 2018 het levenslicht zag. Ook KBC & LRM deden deze financieringsmix.

De Genkse start-up, opgericht in 2018, is gestart als een deelplatform à la Airbnb waarbij het stilstaande machines, zoals minigravers, hoogtewerkers, bulldozers, tussen aannemers onderling verhuurde. De oprichters ondervonden snel dat de kwaliteit en stiptheid van levering nog crucialer waren dan de scherpste prijs.

Een verandering van het businessmodel naar een samenwerking met enkel professionele verhuurbedrijven zorgde voor de ommekeer. Vandaag de dag werkt het samen met meer dan 250 lokale verhuurbedrijven verspreid over drie landen. Bullswap telt op twee jaar tijd meer dan 6.400 klanten verspreid over de hele Benelux-markt, waarvan een derde reeds afkomstig is van buiten België.

Sinds onze oprichting zijn we jaarlijks met 250% gegroeid, een groeiritme dat we de komende vier jaar willen aanhouden

“Sinds onze oprichting zijn we jaarlijks met 250% gegroeid, een groeiritme dat we de komende vier jaar willen aanhouden”, vertelt co-founder Jannes Valkeneers. “Sneller als verwacht is reeds een derde van de omzet afkomstig uit het buitenland, wat ons zeer hoopvol stemt voor de toekomst.”

“De verse middelen zullen integraal dienen voor het opschalen van onze marketing activiteiten. Momenteel is het model nog lichtjes verlieslatend maar we verwachten binnen de 2 jaar een positief resultaat te kunnen realiseren.