Het in 2012 opgerichte EyeD Pharma, dat nog geen product op de markt heeft, haalde 45 miljoen euro op bij verschillende Belgische families, overheidsfondsen en bestaande investeerders. Het gaat om de op twee na grootste fondsenwerving in de sector in België als we beursgenoteerde bedrijven buiten beschouwing laten. Daarnaast is dit het hoogst opgehaalde bedrag in de Waalse biofarmaceutische sector dit jaar.
Met de 45 miljoen euro zal de onderneming de ontwikkeling van haar eerste vier oftalmologische producten verder zetten. EyeD Pharma is daarnaast van plan om op termijn nog meer fondsen aan te trekken en over vijf of zes jaar naar de beurs te gaan.

EyeD Pharma werkt aan een implantaatproject tegen glaucoom, een oogziekte die vooral mensen boven de 55 treft en tot gezichtsverlies kan leiden. Concreet wil het bedrijf de dagelijkse oogdruppels vervangen door een polymeer intraoculair implantaat dat elke dag een bepaalde hoeveelheid medicatie afgeeft, en dat in het oog wordt geplaatst via een chirurgische ingreep van ongeveer tien minuten. EyeD Pharma wil in 2022 beginnen met veiligheidsstudies van het implantaat bij mensen.