Vlnr: Broers Benjamin en Jérôme Tailleur met vader Philippe Tailleur

De Luikse start-up Horus ontwikkelde boekhoudsoftware en een app op basis van artificiële intelligentie en heeft met dit businessmodel nu de kaap van 10.000 klantendossiers gerond. Ook de efficiëntie blijkt indrukwekkend: dankzij hun AI-oplossingen konden klanten al drie miljoen minuten ofte 6250 werkdagen terugwinnen. Dat legt Horus zelf geen windeieren: de start-up zal dit jaar de kaap van één miljoen euro omzet ronden, goed voor een verdubbeling van het jaar voordien.

“We willen boekhouders de tijd teruggeven om te focussen op activiteiten met echte toegevoegde waarde, zoals financieel advies”, verklaart Benjamin Tailleur, productmanager bij Horus. “Dat doen we vooral door te digitaliseren. Dat is in deze sector ook dringend nodig, als je weet dat vandaag de helft van de startende zelfstandige ondernemers jonger dan 35 jaar is.”

Horus wordt geleid door CEO Philippe Tailleur en zijn twee zonen, Benjamin Tailleur (Product Manager) en Jérôme Tailleur (Sales Development Manager). Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 15 mensen in dienst en realiseert een jaaromzet van 1,2 miljoen euro.