Stéphane Ronse, CEO & oprichter van Foodbag

Het Gentse Foodbag, in 2019 opgericht door Stéphane Ronse en vandaag de op één na grootste aanbieder van maaltijdboxen op de Belgische markt, heeft zijn positie versterkt dankzij het inlijven van zijn Antwerpse branchegenoot 15gram. De overname gebeurt met behoud van alle werknemers en ook de naam 15gram blijft behouden.

Het nationaal marktaandeel van het Belgische fusiebedrijf - dat nu in totaal 40 mensen tewerkstelt - komt daarmee op 30% te staan, wat nog altijd een stuk minder is dan de 42% van marktleider HelloFresh. Door de overname zal Foodbag nu wekelijks meer dan 13.000 gezinnen beleveren en jaarlijks zo’n 5,7 miljoen maaltijden per jaar kunnen aanbieden.

De kersverse acquisitie zal meer leveringsdagen mogelijk maken, net als een betere service. Dat is dankbaar, aangezien de markt van maaltijdboxen maar blijft groeien. Door corona werden aan huis geleverde maaltijden en boxen populairder dan ooit en zag Foodbag zijn omzet tot net geen 20 miljoen euro stijgen. Bovendien blijft de gevreesde terugval alsnog uit. Om die reden sluit Foodbag geen nieuwe overnames uit. In 2019 nam de aanbieder al zijn Antwerpse concurrent Smartmat over.