Het Leuvense Comate, dat hoogtechnologische producten ontwerpt en ontwikkelt, krijgt aanzienlijke steun van Marc Coucke en diens investeringsbedrijf Alychlo. Via dit partnership willen beide spelers in de eerste plaats Europese high-tech innovatie een boost geven en sneller valoriseren.

Daartoe hebben ze onder meer een 'pre-seed' risicofonds opgericht, waarmee ze uitvindingen in de allereerste ideeideënfase willen oppikken en vervolgens financiële middelen, technische expertise en design skills ter beschikking stellen om die ideeën om te vormen tot werkbare prototypes en werkbare producten. Verder zal Comate volop kunnen profiteren van de expertise en het netwerk van Alychlo.

Jonge creatieve ondernemers kansen geven, is voor mij een ongelofelijke drive

“Jonge creatieve ondernemers kansen geven, is voor mij een ongelofelijke drive”, licht Marc Coucke deze participatie van Alychlo toe. “We investeren in een briljant, snelgroeiend dienstverlenend bedrijf dat toonaangevend is in zijn vakgebied. Zo geven we een extra duw in de rug van de technologische innovaties van morgen.

Comate, goed voor een ingenieursteam van 50 man en in 2019 nog uitgeroepen tot Vlaamse kmo van het jaar, stond mee aan de wieg van het succes van onder meer Bakala en Ngrave. Die eerste biedt krachttesten voor profwielrenners aan, de tweede de meest beveiligde crypto wallet ter wereld.