(Photo by Lies Willaert)

Het Witte Paard, opgericht in 1936, is zonder enige zin voor overdrijving een instituut in Vlaanderen. Ook bij wie er nog nooit een show heeft meegepikt, doet de legendarische revuetempel in Blankenberge meteen een belletje rinkelen. Een stukje Vlaams cultureel erfgoed, zeg maar.

Dat vindt duidelijk ook Marc Coucke die nu met zijn investeringsfonds Alychlo een belang van 49% in Het Witte Paard neemt. De overige 51% van de aandelen blijft in handen van Ben Van den Keybus die samen met zijn vrouw sinds 2008 als vierde generatie de leiding heeft over het familiebedrijf een meer internationale uitstraling voor Vlaanderens bekendste showtempel ambieert.

“De financiële inbreng moet de groep nog slagvaardiger maken in de productie van topkwalitatieve shows, waarmee het Witte Paard ook door het land gaat toeren naar diverse, nog nader te bepalen eventlocaties”, zegt Van den Keybus in Het Nieuwsblad. “De zakelijke expertise van Alychlo zal de huidige directie begeleiden én versterken, en hen begeleiden naar the next level.”