Serie-ondernemer Marc Coucke wordt met zijn investeringsholding Alychlo voor 15% aandeelhouder van toonaangevende Italiaanse jachtenbouwer.

Dat Marc Coucke graag in niet-alledaagse projecten investeert, is al langer geweten. Nu stapt hij via zijn familieholding Alychlo – letterlijk en figuurlijk – aan boord van The Italian Sea Group, een Toscaanse scheepswerf waar luxejachten worden gebouwd. Die trekt vandaag voor het eerst naar de beurs.

Coucke is overigens in goed gezelschap, want ook de wereldberoemde Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani, die zelf een luxejacht bezit, investeert in de groep. Beiden zouden na de beursgang elk 15% van de aandelen in handen krijgen.

De markt voor (gepersonaliseerde) luxejachten kent momenteel een ongeziene boom: wie er eentje wil laten bouwen, moet drie tot zelfs vier jaar wachten aangezien alle constructeurs momenteel volgeboekt zijn. As we speak worden op scheepswerven wereldwijd 50 jachten gebouwd met een lengte van meer dan 100 meter. The Italian Sea Group maakt overigens niet alleen luxejachten: in samenwerking met automerk Lamborghini produceert het ook speedboten.