Martine Tempels, die Executive Vice President was bij Telenet Business en lid van het Senior Leadership Team van de telecomoperator, heeft na een carrière van twaalf jaar besloten het bedrijf te verlaten en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hoewel nog niet duidelijk is welke plannen ze heeft, wil ze in elk geval “haar expertise in IT en telecom buiten Telenet laten renderen”.

Dat de voormalige ICT Woman of the Year een leemte achterlaat, staat vast: onder haar leiding steeg de omzet van Telenet Business tot 550 miljoen euro, waarmee het een belangrijke speler op de Belgische zakelijke markt werd. Daar slaagde ze vooral in door het B2B-aanbod voor de SOHO-markt te professionaliseren en het dienstenaanbod uit te breiden naar cybersecurity, mobiele, cloud- en ICT-oplossingen voor de zakelijke markt.

Wachten op opvolger

Telenet-CEO John Porter ziet Martine Tempels dan ook niet graag vertrekken: “Ze heeft de businessactiviteiten van Telenet uitgebouwd tot een onmisbaar onderdeel van onze strategie en met haar team structureel bijgedragen aan de groei van Telenet. Zo heeft ze onze B2B-afdeling heel duidelijk mee op de Belgische kaart gezet.”

Tempels, die vorige maand nog uitgebreid aan het woord kwam op Bloovi, blijft in haar functie tot een opvolger gevonden is en toont zich ook bereid om de nieuwe verantwoordelijke voor Telenet Business te helpen inwerken.