N26, dat klassieke banken uitdaagt met oplossingen voor mobiel bankieren, heeft in een serie E-ronde meer dan 900 miljoen US dollar (uitgerekend circa 775 miljoen euro) opgehaald – het hoogste bedrag ooit voor een Europese digitale bank.

Die nieuwe kapitaalophaling is ook meteen goed voor een waardering van ruim 9 miljard dollar (7,76 miljard euro), waarmee N26 de waardevolste fintech speler van Duitsland wordt (en een plaatsje krijgt in de wereldwijde top-20). Het bedrijf, dat ook actief is in België, kondigde prompt aan 1.000 nieuwe medewerkers aan te zullen werven.

Met ons verse kapitaal bevinden we ons in pole position om één van de grootste retailbanken van Europa te worden, zonder ook maar één fysiek filiaal te hebben

De investeringsronde werd geleid door Third Point Ventures, Coatue Management en Dragoneer Investment Group. “Deze recente financieringsronde bevestigt het feit dat retailbankieren zoals we het kennen is veranderd”, aldus Valentin Stalf, CEO en medeoprichter van N26. “Met ons verse kapitaal bevinden we ons in pole position om één van de grootste retailbanken van Europa te worden, zonder ook maar één fysiek filiaal te hebben.”