De Nederlandse tandartsketen Curaeos - goed voor 186 praktijken en ook actief in België, Duitsland, Denemarken en Italië - wordt overgenomen door de Duits-Zwitserse Colosseum Dental Group.

Meerderheidsaandeelhouder van Colosseum Dental Goup is Jacobs Holding, de investeringsmaatschappij van de Zwitserse miljardairsfamilie Jacobs met een Belgische CEO (Patrick De Maeseneire) aan het roer die in 2019 ook al North American Dental Group (NADG) in handen kreeg. Na de acquisitie van Curaeos, die wel nog niet formeel is goedgekeurd, zal Colosseum Dental Group ruim 800 praktijken in negen Europese landen en de VS tellen, goed voor 13.000 werknemers en een jaaromzet van 1,5 miljard euro. Daardoor wordt het meteen ook de grootste mondverzorger ter wereld.

We zijn blij dat we voor Curaeos een duurzaam thuis hebben gevonden

De overname is in ieder geval goed nieuws voor Curaeos, dat in slechte papieren zat door de verplichte sluiting van tandartspraktijken tijdens de pandemie. Naar verluidt moest de eigenaar, het Zweedse EQT Private Equity, met miljoenen euro’s bijspringen.

“We zijn blij dat we voor Curaeos een duurzaam thuis hebben gevonden”, aldus Anders Misund van EQT Private Equity. “Colosseum Dental Group is strategische organisatie in handen van een familie. Het Curaeos-management heeft een belangrijke rol gespeeld bij de transformatie van de sector en zal die operationele ontwikkelingen verder kunnen zetten onder de nieuwe eigenaar.”