ADM lanceert het allereerste mentor/mentee-programma en koppelt hierbinnen tien seniors van bedrijven aan tien juniors van andere bedrijven (en de overheid). Die seniors zijn niet van de minste: het betreft managers van onder meer Microsoft, Oracle, de Nationale Loterij en Belfius. Bedoeling is dat ze de juniors zullen bijstaan in hun groei, terwijl ze zelf profiteren van de energie en ideeën van die jeugdige profielen.

“Acht van de tien duo’s waren elkaars ‘eerste keuze’”, aldus Ingrid Hoffman, general manager van ADM, “dus er zitten duidelijk een paar heel goeie matches bij. Het is weliswaar de eerste keer dat we dit doen, maar er komt nu al zeker een nieuwe editie volgend jaar.”

“Ik wil weten wat er leeft bij jonge professionals”, aldus deelnemende senior Rita Verreydt, advisor bij Cronos Group en CEO van Uptime Group. “Hoe staan ze in het leven? Wat houdt ze bezig? Hoe kan je hen motiveren?” Zij werd gekoppeld aan Bram Delaere, die werkt bij Partena Professional. “Via dit programma kan ik in een jaar tijd professionele skills verwerven waar ik anders jaren over zou doen”, vertelt die over de opportuniteit.