Adviesbureau Eight Advisory heeft met CFO Advisory een nieuwe bedrijfstak opgericht die zich specifiek richt op Chief Financial Officers. Met als motivatie dat het werk van die profielen tegen een sneltempo verandert, en dat de functie is opgeschoven van een technische naar een veeleer strategische. In een recente studie van ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) bleek bovendien dat 82 procent van de CEO’s verwacht dat het belang van CFO’s alleen maar zal toenemen.

“We merken dat de snel veranderende rol van CFO’s een grote impact heeft op de dagelijkse werking van organisaties”, zegt Philippe Fimmers, managing partner bij Eight Advisory. “Veel bedrijven erkennen deze verandering, maar hebben moeite om hun werking erop af te stemmen.”

Jan Van Assche zal deze nieuwe business line leiden. Hij benadrukt dat de vraag naar ondersteuning groot is: “CFO's hebben vandaag meer dan ooit uiteenlopende thema's op hun agenda staan, zoals digitalisering en duurzaamheid. We voelen aan dat deze nieuwe verantwoordelijkheden onrust veroorzaken bij heel wat CFO’s en bedrijven. Het belang van ondersteuning mag dan ook niet onderschat worden.”