Stefaan De Smedt, CEO Philip Mathuis en Kevin Braeckmans (©UGent)

Trince, een nieuwe spin-off van UGent die veiligere, goedkopere en snellere gepersonaliseerde kankertherapieën op basis van celtherapie mogelijk maakt, heeft vier miljoen euro opgehaald. Meer bepaald bij Novalis II CommV, een Vlaams innovatiefonds gespecialiseerd in early stage biotech en life sciences start-ups, bij Qbic II, een interuniversitair venture capital fonds, en bij privé-investeerders.

Met het verse kapitaal wil Trince binnen vijf jaar doorstomen naar 35 à 40 werknemers maar vooral de kwaliteit van celtherapieën verbeteren en betaalbaarder maken.

Het team van UGent komt na meer dan tien jaar onderzoek met een baanbrekende alternatieve technologie op gebied van celtherapie en richtte daartoe Trince op. “We staan aan het begin van een nieuwe generatie geneesmiddelen”, aldus UGent-professor Kevin Braeckmans, die medeoprichter én Chief Scientific Officer van Trince is.

“Onze technologie is een combinatie van nanotechnologie en laserbelichting, waardoor de cellen zo weinig mogelijk afzien. We zijn niet de eersten om dit te doen, maar we hebben wel een technologie ontwikkeld die een stuk veiliger en zachter is dan bestaande technologieën.”