(Photo: © Catawiki)

Catawiki, Europa’s toonaangevende online marktplaats voor bijzondere objecten, organiseert momenteel een eerste NFT-veiling. Daar kan het grote publiek unieke tokens aankopen én meer te weten komen over het systeem van NFT’s. Meer dan 100 non-fungible tokens van populaire artiesten worden geveild.

Bieders kunnen betalen in lokale valuta, ontvangen een fysiek exemplaar van de NFT en krijgen ondersteuning na de verkoop. Met de veiling wil Catawiki kunst en innovatie dichter bij het publiek brengen. De online marktplaats werkt om die reden ook samen met Mind the Gap, een netwerk van aankomende en gevestigde street art-kunstenaars.

“We zien dat NFT's een revolutie teweegbrengen in de wereld van digitale kunst, maar nog niet voor iedereen”, aldus Cyrille Coiffet, general manager voor kunst en antiek bij Catawiki. “Door transacties in lokale valuta toe te staan, after-sales-begeleiding te bieden en alle administratieve kosten te dekken, geven we onze miljoenen kopers de kans om een kijkje te nemen in de wereld van unieke tokens. Catawiki is dan ook benieuwd naar ontwikkelingen van NFT’s in de toekomst.”