Je kan er tegenwoordig niet meer naast kijken: de witte bestelwagens met oranje logo van PostNL. Een beeld dat de komende jaren niet uit ons straatbeeld zal verdwijnen. Integendeel, want om maximaal te kunnen inspelen op de toenemende vraag vanuit de Belgische markt zal het Nederlandse postbedrijf dit najaar twee nieuwe pakkettendepots in gebruik nemen: in Oevel en in Desteldonk.

Daarnaast opent begin volgend jaar in Willebroek een eerste hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum en start in Oost-Vlaanderen de bouw van een tweede dat in de tweede helft van 2022 operationeel moet zijn. Daarmee creëert PostNL in België honderden extra jobs.

“De opening van de twee nieuwe depots in Oevel en Desteldonk is goed voor een uitbreiding met zo’n extra 300 ritten per dag. Dat biedt de mogelijkheid voor het dagelijks leveren van tienduizenden extra pakketten”, zegt Rudy Van Rillaer, Managing Director van PostNL België.

PostNL beschikt nu al over zeven pakkettendepots in Sint-Niklaas, Ardooie, Namen, Vilvoorde, Wommelgem, Sint-Truiden en Mechelen. De nieuwe depots zijn goed voor zo’n 18.000 m² extra depotruimte.

PostNL N.V. is een beursgenoteerd bedrijf dat in 2020 een omzet van 3,3 miljard euro realiseerde waarvan 57% afkomstig uit e-commerce activiteiten. PostNL biedt klanten post- en pakketbezorging, logistieke oplossingen voor e-commerce en cross-border solutions. Op een doordeweekse dag bezorgt het postbedrijf in de Benelux gemiddeld 1,1 miljoen pakjes.