Quares-CEO Siham Rahmuni

De toonaangevende Antwerpse vastgoedspeler Quares lanceert een eerste investeringsfonds met daarin uitsluitend duurzaam vastgoed. Heel concreet wil de speler de komende acht jaar minimum 900 kwalitatieve nieuwbouwappartementen aankopen en verhuren. Quares wil zo een investeringswaarde van 317 miljoen euro creëren. Zowel private als institutionele beleggers kunnen instappen, met een minimuminleg van 100.000 euro per investeerder.

In grote steden huurt vandaag al ongeveer 4 op de 10 inwoners, in de binnenstad is dat zelfs meer dan de helft. De focus op verhuur van Quares is met andere woorden logisch. “Flexibiliteit staat vandaag voorop”, aldus Siham Rahmuni, CEO van Quares. “Er wordt meer en sneller van job veranderd, we onderbreken onze carrière om te gaan reizen ... Daarnaast wordt de aankoop van een woning financieel steeds moeilijker voor velen, waardoor er langer en meer gehuurd zal worden.

“Tel daar bij op dat twintigers en dertigers voor hun toekomstige woning hoge eisen stellen op het vlak van nieuwe technologie en klimaatvriendelijke oplossingen, en dan kom je tot het antwoord dat wij met het nieuwe fonds bieden.”