(Photo by Ben Sutherland on Flickr)

Rode Duivel en Real Madrid-keeper Thibaut Courtois investeert in het West-Vlaamse sporttechnologiebedrijf Ledsreact, dat met een geavanceerd toestel parameters als reactiesnelheid, fitheid en cognitieve vaardigheden bij sporters meet - onder meer live via een app. De investering in de scale-up, opgericht door ex-beroepsmilitair Koen Vercauteren, is niet geheel lukraak, aangezien de zus van Thibaut Courtois, ex-topvolleybalster Valérie Courtois, sinds augustus bij Ledsreact werkt als customer success manager.

Courtois maakte enkele dagen terug zelf het nieuws bekend maar de investering zelf dateert al van afgelopen zomer - toen de doelman samen met een andere partij als nieuwe investeerder in Ledsreact stapte, goed voor een financieringsronde van 775.000 euro.

Vanaf 2022 zal het trainingstoestel gebruikt worden in het Nike Sports Performance Facility HQ in Portland en ingezet door topploegen als de Miami Dolphins en Seattle Kraken. Met die focus op de Amerikaanse markt wil Ledsreact volgend jaar een omzet van 2 miljoen euro realiseren.

“Ik geloof dat Ledsreact een belangrijke speler op de internationale markt kan worden”, laat Thibaut Courtois weten op zijn persoonlijke website. “Als sportman kan ik de waarde ervan beamen en hun gedrevenheid waarderen. Daarom heb ik besloten om te investeren in dit veelbelovende sporttech-bedrijf.”