Rubicon is een community van ondernemers die zich niet meer herkennen in het clichébeeld van de workaholic die alleen op omzet focust. Op enkele maanden tijd sloten zich al ruim 160 leden aan, die zich vooral aangetrokken voelen door de vertrouwelijke klankbordsessies waarbij de focus ligt op reflectie, persoonlijke competenties en op de ontwikkeling van de juiste mindset.

Hiervoor worden onder meer Olympische atleten, serie-ondernemers en andere ervaren mentoren ingezet. Het aantal ondernemers wordt begrensd op 250, om het gemeenschapsgevoel te verzekeren.

“Als we 250 ondernemers bereiken die op hun beurt allemaal 20 mensen in hun omgeving bereiken, kunnen we 5.000 mensen op een positieve manier beïnvloeden”, aldus Stefaan Bonte, één van de oprichters van Rubicon.

“Tegenover de vrijheid van het ondernemen, staat vaak ook een verpletterende verantwoordelijkheid”, gaat Bonte verder. “Dat kan overweldigend zijn. Wij helpen ondernemers om afstand te nemen om hun helderheid en focus terug te vinden. Omdat ondernemen ook bijzonder eenzaam kan zijn, willen wij met onze community een veilige, vertrouwde omgeving creëren.”