Willow-founders Steven van Kerkhoven & Ludwig Dumont

Willow - opgericht in 2018, toen nog onder de naam Contento - heeft in een recente kapitaalronde 1,5 miljoen euro opgehaald. Groeigeld dat de Gentse scale-up vond bij zijn nieuwe aandeelhouders SmartFin en PMV én bestaande investeerders imec.istart, Marc Vanderheyden en Alex Brabers. Die laatste zal trouwens als voorzitter in de Raad van Bestuur zetelen, naast founders Ludwig Dumont (CEO) en Steven van Kerkhoven (COO), alsook Thomas Depuydt (SmartFin) en Isabelle Tennstedt (PMV).

Willow laat bedrijven en ondernemers toe hun eigen social media zelf te beheren met behulp van een geautomatiseerd content en planning platform. De extra financiering moet onder meer dienen om internationaal verder te gaan opschalen. Nu de digitalisering binnen kmo-wereld in de hoogste versnelling zit, zien de oprichters hun kans schoon om wereldwijd de nummer 1 social media oplossing te worden.

Begin vorig jaar raakte bekend dat Google een niet nader genoemd bedrag in Willow heeft geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat de digital marketing producten van de Amerikaanse techreus ook toegankelijk zijn voor kleinere bedrijven.

Vandaag zijn honderden ondernemers en zakelijke dienstverleners klant bij Willow, waarvan ongeveer 70% in België en Nederland en 30% in de Verenigde Staten. Ludwig Dumont:“Het is onze visie om op termijn dé enige oplossing te zijn die professionele dienstverleners en ondernemers nodig hebben om hun social media aanwezigheid te beheren en te beheersen: van structuur, over inspiratie tot begeleiding en optimalisatie.”

Jürgen Ingels, Managing Partner van SmartFin dat als nieuwe aandeelhouder mee aan boord stapt, is tevreden: “De oplossing van Willow ligt perfect in lijn met de noden van professionele dienstverleners en ondernemers die begrijpen dat social media belangrijk is, maar niet de ambitie hebben om hier grote budgetten of veel tijd aan te spenderen en ook niet alle kennis in huis hebben om dit zelf te doen. We kijken ernaar uit om samen de volgende stap te zetten met dit veelbelovende bedrijf en team.”