Otto Debals (CEO) en Bert De Brabandere (CTO) van Segments.ai

Het in 2021 opgerichte Segments.ai, dat een nieuw training data platform voor computer vision ontwikkelt, mag als eerste Belgische start-up ooit deelnemen aan YCombinator, de prestigieuze Amerikaanse start-up accelerator.

Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, haalde het bedrijf ook 1 miljoen euro kapitaal op, bij investeerders als het Amerikaanse Merus Capital en het Belgische Volta Ventures. Hiermee zal de start-up vooral investeren in de groei van hun remote-first team. Segments.ai heeft overigens ook al een acceleratietraject bij Start it @KBC achter de rug.

“Ons platform helpt ingenieurs om hun data te begrijpen en te verbeteren”, aldus Bert De Brabandere, co-founder & CTO van Segments.ai. “We willen iedere ingenieur dezelfde infrastructuur aanreiken die bedrijven zoals Tesla, Apple en Google intern hebben gebouwd. Want elk bedrijf zal in de toekomst wel ergens computer vision in de supply chain gebruiken. Met onze deelname aan YCombinator willen we vooral andere Belgische start-ups inspireren om sneller de stap naar internationale markten te zetten.