Op de derde editie van The Big Score, het venture capital en corporate sourcing event dat een samenwerking is tussen Startups.be | Scale-Ups.eu, Voka, Deloitte, Procter & Gamble, Engie Impact en Stad Gent, zullen opnieuw heel wat software scale-ups de kans krijgen durfkapitaalfondsen en grote bedrijven te overtuigen van hun ambities en technologie.

In totaal zullen op die manier zowat 1.500 vruchtbare ontmoetingen en pitches plaatsvinden, in domeinen als energie en klimaat, cyberveiligheid, HR-software en betalings- en verzekeringsoplossingen.

De jongste vijf jaren haalden Europese durfkapitaalfondsen een recordbedrag van 50 miljard op, wat meer dan een verdubbeling is op vijf jaar

Positief is vooral dat investeerders staan te springen om in de projecten van start-ups en scale-ups te stappen. “We zien een echte tsunami van durfkapitaal”, aldus Bruno Vandegehuchte, promotor The Big Score en hoofd investeerdersrelaties Startups.be | Scale-Ups.eu. “De jongste vijf jaren haalden Europese durfkapitaalfondsen een recordbedrag van 50 miljard op, wat meer dan een verdubbeling is op vijf jaar.”

De investeringsfondsen concurreren hard om de betere start-ups van de nodige miljoenen te voorzien om internationale spelers te creëren. Dat leidt tot torenhoge waarderingen van de snelgroeiende start-ups. Kortom een perfect klimaat voor The Big Score om de grote fondsen, start-ups en bedrijfsprofielen live te verwelkomen.”