Omdat de veestapel verantwoordelijk is voor enorme methaanuitstoot, besloten jonge ondernemers en jeugdvrienden Arnaud Muylaert (24) en Louis Curtil (29) met een alternatief voor koeienmelk op de markt te komen. Heel concreet maakten ze van de pandemie en lockdowns gebruik om Tiptoh te ontwikkelen, de allereerste Belgische plantaardige melk die gebaseerd is op gele spliterwten.

Dit zogenaamde superfood heeft namelijk heel wat voordelen: het barst van de proteïnen en bevat daarnaast vezels, koper, ijzer, mangaan en vitamine B1. Omdat spliterwten voornamelijk geteeld worden in buurland Frankrijk, is ook de logistieke voetafdruk bescheiden.

De belangrijkste ambitie met ons product is de ecologische voetafdruk van de Belgen te verkleinen

De webshop van Tiptoh werd gisteren gelanceerd en de hoop leeft om binnenkort ook supermarkten te mogen bevoorraden. “De belangrijkste ambitie met ons product is de ecologische voetafdruk van de Belgen te verkleinen”, aldus co-founder Arnaud Muylaert. “Wij zijn er namelijk rotsvast van overtuigd dat je als individu de grootste positieve impact kan hebben door over te schakelen naar een plantaardig dieet.”