De Hasseltse start-up LinkedCar is door het Amerikaanse Informa Tech Automotive genomineerd als één van de drie beste automotive producten ter wereld. Meer bepaald in de categorie ‘Future Dealer Product/Service of the Year’. LinkedCar is het enige bedrijf ter wereld met een innovatief product dat alle data van een voertuig, zoals onderhoud, verzekering en keuringsinformatie, verzamelt in één centraal platform. De consument krijgt via een app toegang tot deze data en beslist zelf wat hij ermee doet.

Oprichter en Chief Believer Mario Schraepen, die momenteel in Detroit zit om de award-ceremonie op 16 november bij te wonen, noemt LinkedCar de ‘Robin Hood van voertuigdata’. “Wil je als consument toegang tot de data van je voertuig, dan betaal je aan de fabrikant een jaarlijkse licentie-prijs voor slechts een beperkte dataset. Dit vinden wij oneerlijk. Daarom hebben we een platform ontwikkeld dat voertuigdata gratis ter beschikking stelt aan de bestuurder. Die kan deze data zélf delen met andere mobiliteitspartners, zodat hij bijvoorbeeld een korting krijgt op zijn verzekering.”

LinkedCar voert momenteel gesprekken met verschillende investeerders om een versnelling hoger te schakelen en in 2022 wereldwijd nog meer consumenten en dealers te kunnen uitrusten met hun oplossing.