De innovatieve start-up ClickCare werd in het leven geroepen door Hanna Goemans en Julie Rogiers, twee dertigers uit respectievelijk Antwerpen en Lokeren, en vertaalt het model van Uber naar de zorgsector met een online matchingplatform van freelance zorgverleners die instant kunnen ingezet worden in het werkveld.

ClickCare heeft drie maanden na de lancering 700 zorgverleners klaarstaan en vraagt in ruil daarvoor een eerlijke vergoeding. ClickCare maakt zich namelijk los van bestaande barema’s en uurtarieven en laat zorgvragers zelf bepalen hoeveel ze voor een zorgverlener betalen. ClickCare werd recent geselecteerd door de accelerators start it @KBC en imec.istart. Die laatste investeerde ook samen met Blue Health Innovation Fund in de beloftevolle start-up.

“Het gevoel mensen te kunnen helpen is iets magisch”, aldus Hanna Goemans, CEO van ClickCare en zelf verpleegkundige. “Maar het is niet omdat je met plezier goede zorg verleent dat het onder de noemer vrijwilligerswerk moet vallen. Met handengeklap kopen we niets. Een simpele vergelijking: als een product in de markt schaars wordt, betalen we er torenhoge prijzen voor. Willen we ons pakket dezelfde dag nog geleverd, betalen we makkelijk het dubbele van de prijs. Waarom betalen we niet meer aan onze zorgverleners wanneer we ze zo hard nodig hebben?