De delegatie van Thomas More (©Thomas More)

Op 1 oktober start de Wereldtentoonstelling in Dubai, en daar zullen – naast Bloovi – ook Vlaamse hogescholen vertegenwoordigd zijn. Zo zendt Thomas More twintig studenten van de opleidingen Toerisme en recreatiemanagement en Organisatie en Management naar ginds, waar ze zes maanden lang het onthaal zullen verzorgen van het Belgisch paviljoen.

Ze zullen dat overigens niet alleen doen, want ook hogeschool Howest zendt zijn zonen en dochters uit. Sinds 19 september zitten daar tien afgestudeerde bachelors Toerisme en Recreatiemanagement. Zij hopen na hun ervaring aan de slag te gaan in de door corona wereldwijd zeer zwaar getroffen toerismesector.

“Gelukkig lijkt daar het ergste leed nu achter de rug”, aldus Vicky Van Den Heede, opleidingscoördinator Toerisme en Recreatiemanagement aan Howest. “Heel wat toeristische organisaties zoeken intussen weer naar nieuwe medewerkers. Daarnaast stelde minister Zuhal Demir met Reizen naar Morgen een ambitieus relanceplan voor dat goed is voor 150 miljoen euro.”