Welvaartsfonds-voorzitter Bert De Graeve

Het Welvaartsfond haalde eind augustus al 167 miljoen op bij zeven investeerders en vult dat in een tweede ronde aan met 205 miljoen euro. Heel concreet treden de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij, Allianz Benelux en de P&V Groep toe tot het investeerdersconsortium.

Het Welvaartsfonds, opgericht door PMV, wil inspelen op de solvabiliteitsbehoefte bij Vlaamse bedrijven én de omslag naar een duurzame economie helpen bewerkstelligen. Er zijn drie types financieringen: kapitaal, quasi-kapitaal en achtergestelde leningen. De ticketgrootte schommelt tussen 1,25 en 50 miljoen euro, met een looptijd van vier tot zeven jaar.

“We zijn verheugd dat er zich opnieuw belangrijke financiële partijen scharen achter de dubbele missie van het Welvaartsfonds”, aldus voorzitter van het Welvaartsfonds Bert De Graeve. “In de eerste plaats is dat het lenigen van de solvabiliteitsnood van de Vlaamse bedrijven die verzwakt uit de coronacrisis zijn gekomen, of die net sneller willen schakelen.”

Maar tegelijkertijd willen we met het Welvaartsfonds de omslag maken naar een duurzamere economie door sterk in te zetten op bedrijven die bij hun (innovatie)beleid de focus leggen op een duurzame en ethische bedrijfsvoering. Het feit dat nu al tien belangrijke partijen die missie financieel onderschrijven, stemt mij hoopvol in het traject naar de CO2-neutrale toekomst.”