De geselecteerde start-ups hebben er zin in

Zes veelbelovende tech start-ups zijn door imec.istart geselecteerd om via hun acceleratorprogramma een jaar lang klaargestoomd te worden om te schalen en internationaal door te breken. Imec.istart investeert bovendien 50.000 euro in elk van die start-ups, een bedrag dat nog kan oplopen tot 250.000 euro.

“De groeiende aandacht voor duurzaamheid en innovatieve energie-oplossingen inspireert start-ups om concrete oplossingen uit te werken voor maatschappelijke uitdagingen”, aldus Sven De Cleyn, programmadirecteur van imec.istart. “Ook de zorg voor mensen blijft een belangrijk thema, zo blijkt uit onze selectie.”

Imec.istart viert overigens dit jaar zijn tiende verjaardag en was in 2011 één van de eerste Europese acceleratoren voor start-ups. Ondertussen heeft het meer dan 240 start-ups in portfolio, die samen ruim 394 miljoen euro ophaalden en tot dusver meer dan 2.000 gecreëerde arbeidsplaatsen creëerden.

Dit zijn de 6 start-ups die tot de nieuwe lichting van het acceleratorprogramma van imex.istart behoren:

  • ClickCare (online platform dat zelfstandige zorgverleners automatisch matcht met zorginstellingen)
  • FullUp (Data-as-a-Service model voor de monitoring van het tankniveau en zo de logistieke kosten verlaagt voor bedrijven die vloeistoffen bijvullen of verzamelen in tanks)
  • Octave (biedt een slimme energie-opslagoplossing met tweedehandsbatterijen uit elektrische voertuigen)
  • Spectar (creëert samen met riool- en regenwaterbeheerders robotoplossingen om levensbedreigende risico’s te vermijden tijdens de inspectie van hun assets en om efficiënt asstebeheer mogelijk te maken)
  • UNBLND (verbindt anoniem mensen in groepen op basis van hun interesses en niet op hun uiterlijk of achtergrond)
  • UZE (versnelt de adoptie van elektrische wagens door het laadstation naar de auto te brengen en EV-rijders te ontlasten van het laadgedoe).