Het in Zurich gevestigde Locatee wil via software ondernemingen helpen om zich aan te passen aan de nieuwe kantooromgeving. Het bedrijf heeft nu 7,1 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde die werd geleid door SmartFin, het durfkapitaalfonds van Jürgen Ingels. Bestaande investeerders als FYRFLY Venture Partners en nieuwe als Verve Ventures deden een duit in het zakje. Met het kapitaal zal onder meer de verdere uitbouw in Noord-Amerika worden ondersteund.

De software van Locatee gebruikt gegevens van de IT-infrastructuur van een gebouw om bedrijven meetbare inzichten te geven in gebruik en bezettingsgraad van kantoren. Zo kunnen die werkplekken creëren die zijn afgestemd op de unieke eisen van hun werknemers. Onder meer Deloitte en Zurich Insurance Group maakt gebruik van Locatee.

“SmartFin's strategie is om Europese marktleidende technologiebedrijven te helpen groeien”, aldus Jürgen Ingels van SmartFin. “Locatee heeft een sterke, leidende positie in een nieuwe, opwindende en snelgroeiende markt, van waaruit het verder kan bouwen aan de nieuwe standaard voor werkplekgegevens.”