Uit 41 kandidaturen werden finaal 19 start-ups weerhouden voor Mobility Lab 2022, een Nederlands start-up programma dat al voor de zesde keer van start gaat om innovaties op het gebied van mobiliteit aan te jagen. De komende negende maanden gaan deze jonge, innovatieve start-ups aan de slag om samen met bedrijven of overheden hun oplossing voor uiteenlopende mobiliteitsproblemen uitvoerig te testen.

Mobility Lab koppelt de geselecteerde start-ups onder het motto ‘Niet lullen maar testen!’ door middel van speeddates aan een aansprekende eerste klant waar ze de meerwaarde van hun innovatie kunnen bewijzen in de praktijk.

Tien start-ups komen uit Nederland, de overige deelnemers zijn afkomstig uit België (MyMove uit Brussel), het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Singapore en Amerika. Een lijst met alle 19 deelnemende bedrijven vind je hier.

Wederom zijn we verrast door de creativiteit van de start-ups voor deze zesde editie van Mobility Lab”, aldus Hans Stevens die in 2017 mee aan de wieg stond van Mobility Lab. “Praktische toepassingen en oplossingen die het leven van Nederlanders gezonder en leefbaarder kunnen maken. Wel zien we een trend: meer oplossingen voor onderdelen van mobiliteitsconcepten, maar minder disruptieve concepten als geheel. Dat inzicht gaan we gebruiken om de komende edities van Mobility Lab relevant te laten blijven.”