Accenture, een internationaal dienstverleningsbedrijf met toonaangevende expertise op gebied van digital, cloud en security, neemt Sentia over. Deze specialist in cloud management opereert in België, Nederland en Bulgarije en moet Accenture helpen om diens hybrid cloud capaciteit te versterken.

“Het heruitvinden van een onderneming begint met een solide digitale kern”, aldus Karthik Narain, global lead voor Accenture Cloud First. “Om die vorm te geven moeten organisaties een passende, schaalbare cloudinfrastructuur hebben die de strategische flexibiliteit biedt om hun veerkracht en toekomstige concurrentievermogen te waarborgen. Door de Sentia-specialisten toe te voegen, kan Accenture zijn migratie- en moderniseringsdiensten verder versterken.

“Met de overname van Sentia krijgen onze mogelijkheden op het gebied van strategische infrastructuur engineering en opkomende technologieën in heel Europa, met name in Nederland en België, een vliegende start”, vult Roy Ikink, lead voor Accenture Cloud First Nederland, aan. “Het Sentia-team brengt waardevolle ervaring met soevereine cloudstrategieën die zijn ontwikkeld om klanten te helpen bij het voldoen aan lokale regelgeving en vereisten rond dataprivacy, toegang en controle.”