Precies een jaar nadat hij de CEO-fakkel doorgaf aan Marijke Van de Sompele raakt bekend dat Aelbrecht Van Damme terug de dagelijkse leiding van The Harbour in handen neemt. Van de Sompele neemt na drie jaar trouwe dienst afscheid van het Gentse financieringsbureau. Welke richting haar professionele carrière uitgaat, is nog niet geweten.

Begin dit jaar kondigde Aelbrecht Van Damme zijn afscheid aan als CEO van crowdlendingplatform WinWinner en financieringsbureau The Harbour, twee bedrijven die hij samen met Matthias Browaeys oprichtte. Die laatste draagt vandaag de pet van CEO bij WinWinner. Bij The Harbour werd Van Damme dus opgevolgd door de West-Vlaamse Marijke Van de Sompele.

“Marijke zette mee de bakens uit voor de komende jaren. Daar wil ikzelf en gans ons enthousiaste team nu op verder bouwen”, zegt Aelbrecht. “De nood aan een ontzorgende partner in het vinden van de juiste funding is nog altijd zeer groot bij de Vlaamse startups en scale-ups.”

In september haalde Aelbrecht Van Damme nog het nieuws als oprichter van Credion België en de opening van de eerste twee vestigingen in ons land. Credion is een van oorsprong Nederlandse bedrijf dat financiering voor kmo’s toegankelijker maakt, door als intermediaire partij tussen bank en bedrijf de drempel te verlagen. Tegen volgend jaar wil Credion 7 filialen in Vlaanderen hebben.